voda vašeg srca
Mg Mivela

Zašto je magnezijum dobar za zdravlje?

Upoznajte Mg Mivelu

ISTORIJAT

  •   Izvor

    Prirodni izvor vode Mg Mivela nalazi se u ataru sela Veluće kod Trstenika.

  • Priroda

    Priroda je selu Veluće podarila izvor mineralne vode koja je svojim kvalitetom zadovoljila svetske standarde.

ZNATE LI?

Da 1 litar mineralne vode Mg Mivela podmiruje dnevne potrebe za magnezijumom. Zbog sve manjeg prisustva magnezijuma u hrani i vodi koju pijemo, ljudska populacija je već u značajnoj meri ugrožena zbog nedostatka magnezijuma u organizmu. Mineralna voda Mg Mivela sa svojih 343 mg magnezijuma po litru podmiruje dnevne potrebe za magnezijumom, a njen unos se preporučuje svim uzrastima bez ograničavajućih faktora.

Želim znati

SADRŽI 343mg MAGNEZIJUMA PO LITRU
Mg Mivela

Prednosti Mg Mivele su visoka prisutnost magnezijuma i nizak nivo natrijuma.

SVOJSTVA

svojstva

SASTAV I FIZIČKO-HEMIJSKE KARAKTERISTIKE MG MIVELE

Mg Mivela po svom sastavu i fizičko-hemijskim karakteristikama se izdvaja od svih ostalih izvorišta svoje zone.
Minerološki sastav je specifičan ne samo za ovu zonu već i čitav svet.

Razlog tome je međusobni odnos elektrolita rastvorenih u Mg Miveli, njihova pojedinačna količina i njihov ukupan zbir.

1l prirodne gazirane mineralne vode Mg Mivela sadrži:

KATJONI

BOGATSTVO MAGNEZIJUMA

Mg ++ ?

Magnezijum je svakako jedan od najvažnijih unutarćelijskih minerala. Preko 300 vitalnih ćelijskih reakcija je direktno zavisno od prisustva i količine ovog minerala.

Mg Mivelu odlikuje visok nivo rastvorljivog magnezijuma. Naime, Mg Mivela sarži 343 mg magnezijuma po litru. Komparativne analize pokazuju da Mg Mivela ima adekvatnu razmeru i količinu elemenata kao što su magnezijum, kalcijum i natrijum. Visoka prisutnost Mg ++ svrstava je u vode koje se preporučuju za svakodnevnu upotrebu. Uzimajući u obzir svetski dokazane blagotvorne efekte koje magnezijum ima na ljudski organizam, mineralna voda Mg Mivela, se svrstava u vode sa dodatnim benefitima, odnosno vode koje na određeni način doprinose poboljšanju zdravlja. Njene prednosti su svakako visoka prisutnost rastvorljivog magnezijuma i nizak nivo natrijuma.

Želim znati

MAGNEZIJUM DOPRINOSI OČUVANJU ZDRAVLJA
Mg Mivela

Blagotvorni efekt magnezijuma na zdravlje organizma.

U SLUŽBI ZDRAVLJA

Magnezijum doprinosi stabilizaciji rada srca

Magnezijum, koji je u obliku pogodnom za brzi prelazak u krvotok, prvo ostvaruje svoje efekte na nivou krvih sudova i srca, smanjujući pri tome tonus krvih sudova, i stabilizujući srčanu aktivnost, a onda deluje ulaskom u sve ćelije organizma, ostvaruje poznate efekte na nivou ćelija nervnog sistema vršeći njihovu stabilizaciju a time i njihovu smanjenu nadražljivost.

Magnezijum doprinosi stabilizaciji krvnog pritiska

Magnezijum stabilizuje krvi pritisak na dva načina: tako što magnezijum smanjujući tonus glatke muskulature krvnih sudova, smanjuje veličinu perifernog otpora i sa druge strane stabilizujući srčanu aktivnost direktno utiče na vrednost krvnog pritiska.

Mg Mivela učestvuje u regulaciji nivoa šećera u krvi

Mg Mivela pomaže tako što magnezijum iz ove vode olakšava vezivanje insulina za receptore ćelijske membrane i time pomaže u smanjenju šećera u krvi.

Mg Mivela pospešuje diurezu

Magnezijum iz Mg Mivele deluje stimulativno na bubrege da povećaju volumen izlučene mokraće, što ima značaja na vrednost krvnog pritiska kao i u pomoći terapiji različitih urinarnih infekcija i u bržoj eliminaciji eventualno prisutnih konkremenata. Povećanom diurezom koja nastaje unosom vode Mivela olakšava se eliminacija mikroliaze, a kod prisutnih većih konkremenata, magnezijum iz Mivele prisutan u urinarnom traktu istiskuje iz konkremenata kalcijum i time kamen nerastvorljiv u vodi, pretvara u hlebu i rastvorljivu u vodi tvorevinu koju je onda lakše eliminisati.

Mg Mivela pomaže bržem oporavku organizma posle fizičkog napora

Jedan od faktora zamora i produženog oporavka nakon zamora je i smanjena količina unutar ćelijskog magnezijuma. Unošenjem vode Mg Mivela, kod osoba koje se bave fizičkim radom a posebno kod sportista i rekreativaca se eliminiše faktor zamora i produženog oporavka nastalog zbog smanjene količine magnezijuma. Iz tih razloga se kod svih koji se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na uzrast, a posebno kod onih koji se bave organizovanom fizičkom aktivnošću (sportisti) preporučuje da u toku sportske aktivnosti piju Mivelu, što je i pokazano u ranijim istraživanjima kod sportista. Zato se Mg Mivela preporučuje svima koji se bave sportom.

Mg Mivela pomaže opštem metaboličkom stanju organizma

Pijenjem Mg Mivele se obezbeđuje stabilizacija ćelijskih funkcija i time doprinosi ukupnom normalnom fukcionisanju metaboličkih funkcija organizma.

Mg Mivela čuva i održava normalan nivo magnezijuma u organizmu

Pijenjem Mivele, obezbeđujemo konstantnu koncetraciju magnezijuma u organizmu bez velikih oscilacija, koje u drugim prilikama (kao što je unošenje magnezijuma putem suplemenata) nastaju i koje mogu imati često negativne efekte.

Mg Mivela poboljšava funcionisanje nervnog sistema

U situacijama psihičkog stresa i povećane napetosti i anksioznosti, koji mogu biti posledica smanjenog nivoa ćelijskog magnezijuma, pijenjem Mivele ublažavaju se reakcije organizma na stresne podražaje.

Mg Mivela pomaže u održavanju imunološkog sistema

Pijenjem Mivele, magnezijum iz ove vode se uključuje u funkciju odbrambenog sistema organizma, povećavajući funkcionalnu sposobnost ćelijskog i tkivnog odbrambenog sistema.

Mg Mivela i trudnoća

Magnezijum iz Mivele aktivno učestvuje u procesu razvijanja normalne trudnoće i njenog terminskog završetka uspešnim očekivanjem porođaja. Poznato je da je smanjena koncentracija magnezijuma značajan patogenetski faktor za nastanak prevremenih porođaja. Zato se Mivela preporučuje svim trudnicama imajući pri tome u vidu njene efekte na diurezu i funkciju kardiovaskularnog sistema.

Mg Mivela i lep izgled

Pijenjem Mivele, odnosno unos njenih minerala, ima značajnu ulogu u sprovođenju programa individualnih ili organizovanih održavanja postojećeg izgleda, održavanja postojećeg kvaliteta života i njegovog popravljanja u različitim programima revitalizacije organizma (wellness programi) kao i u programima protiv starenja (antiage programi).

ZNATE LI?

Mg Mivela se svrstava u kategoriju mineralnih voda za koje ne postoji ograničavajući faktor unosa u organizam. Ono što posebno treba naglasiti je količina magnezijuma u obliku koji je rastvorljiv i koji se lako iz tankog creva transportuje u krv. Ta brza apsorpcija digestivnog trakta obezbeđuje konstantno prisustvo magnezijuma u organizmu bez oscilacija karakterističnih za unos magnezijuma u drugom obliku. Osmolalnost mineralne vode Mg Mivela je veoma bliska osmolalnosti telesnih tečnosti u organizmu, što je još jedna od jedinstvenih prednosti ove vode a što predstavlja faktor bezbednosti da mogu da je koriste osobe svih životnih dobi i različitih patoloških stanja. Za unos Mg Mivele ne postoje ograničavajući faktori kao što su: uzrast i zdravstveno stanje. Mg Mivelu mogu piti svi, očekujući samo blagotvorne efekte magnezijuma kao i njen prijatan osvežavajući ukus.

Želim znati

VOLUMEN: 1,5 l; 1,0 l; 0,5 l
Mg Mivela

Vrhunska ambalaža u najboljim volumenima.

ASORTIMAN

ZNATE LI?

Pijenjem Mg Mivele, odnosno unos njenih minerala, ima značajnu ulogu u sprovođenju programa individualnih ili organizovanih održavanja postojećeg izgleda, održavanja postojećeg kvaliteta života i njegovog popravljanja u različitim programima revitalizacije organizma (wellness programi) kao i u programima protiv starenja (antiage programi). Time Mivela pomaže bržem oporavku organizma posle fizičkog napora i drugih stresova.

Želim znati