DO KARDIOVASKULARNOG ZDRAVLJA

DO KARDIOVASKULARNOG ZDRAVLJA

U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom,
iz Srbije

Stampa

XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma:
„Magnezijum u zdravlju i bolesti

Nacionalni institut za zdravlje
20-22. marta 2019.
Bethesda, Merilend, SAD

U američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, u martu 2019. godine održan je XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije Mg Mivele.

Naučnici iz celog sveta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čoveka, potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa, a čiji je nedovoljan unos česta pojava.

Nedostatak magnezijuma povezan je sa različitim poremećajima, uključujući neurološke, imunološke, kao i metaboličke i kardiovaskularne. Naučnici su došli do novih saznanja o ulozi magnezijuma u vitalnim procesima, među kojima je i regulacija protivupalnih procesa koji deluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o mineralnoj vodi Mg Mivela iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

parallax background

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija je uključivala 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz osam nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezana je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Mg Mivela i krvni pritisak

Naučna studija, izvedena u dva centra u Nemačkoj (Analyze & Realize GmbH i Charite University Medicine Berlin) obuhvatila je 50 ispitanika sa visokim normalnim krvnim pritiskom ili hipertenzijom 1. stepena (130-159 / 85-99 mmHg ). Svakodnevna konzumacija 1l Mg Mivela vode (500 ml ujutru i 500 ml u kasno popodne) u periodu od osam nedelja, bila je povezana sa blagotvornim efektima na krvni pritisak u poređenju s placebom (izvorska voda), sa srednjom razlikom sistolnog krvnog pritiska od -6,1 mmHg u odnosu na -1,2 mmHg (p <0,001) i dijastolnog krvnog pritiska od -4,9 mmHg u odnosu na -2,8 mmHg (p <0,001).